Dormiplant® 20 tabletten

Geneesmiddel
Op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Dormiplant is een geneesmiddel op basis van planten dat een droog extract van valeriaanwortel bevat.

Dormiplant wordt ingenomen ter vermindering van lichte nerveuze spanning en slaapstoornissen.

Gebruik

Adolescenten (vanaf 12 jaar), volwassenen en ouderen:

Bij verlichting van slaapstoornissen: 1 filmomhulde tablet een half uur tot een uur vóór bedtijd innemen. Naar behoefte kan eerder op de avond al een tablet worden ingenomen.

Bij verlichting van lichte nerveuze spanning: 1 tot 3 maal daags 1 filmomhulde tablet innemen.

Maximale dagelijkse dosis: 4 filmomhulde tabletten.

De filmomhulde tablet innemen zonder te kauwen en met voldoende vloeistof. Het tijdstip van inname is onafhankelijk van maaltijden.

Door het geleidelijke begin van de werkzaamheid is valeriaanwortel niet geschikt voor een acute interventiebehandeling van lichte nerveuze spanning of slaapstoornissen. Om een optimaal behandeleffect te verkrijgen, wordt continu gebruik gedurende 2-4 weken aanbevolen.

Samenstelling

De werkzame stof in Dormiplant is extract (als droog extract) van Valeriana officinalis L.s.l., radix (valeriaanwortel) (3-6:1). Extractiemiddel: Ethanol 70% V/V.

1 filmomhulde tablet bevat 500 mg droog extract van valeriaanwortel.

De andere stoffen zijn: microkristallijne cellulose, croscarmellose natrium, hypromellose, magnesiumstearaat, methylcellulose, gehydrogeneerde ricinusolie, natriumsaccharine, geprecipiteerd silica, simethicone, sorbinezuur (E 200), stearinezuur, talk, vanilline, titanium dioxide (E 171), indigocarmine (E 132).

Indicatie

Dormiplant is een geneesmiddel op basis van planten dat wordt ingenomen ter vermindering van lichte nerveuze spanning en slaapstoornissen.

Contra indicatie

Overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor een van de hulpstoffen.

Gegevens
CNK2539294
FabrikantenSchwabe Pharma Belgium (VSM)
MerkenSchwabe
Breedte78 mm
Lengte118 mm
Diepte20 mm
Hoeveelheid verpakking20
Bijsluiter